Illegális abortuszklinikájáról híres a Momentum vendége

A híradásokból méltatlanul kimaradt, hogy az európai parlamenti mandátumra hajtó Momentum az egyik legszélsőségesebb európai liberális politikussal, Soros György szoros szövetségesével, Emma Boninóval parolázott május 1-jén. A kampánybotrányba keveredett Momentum EP-választási programjában ráadásul Soros kottájából játszik, továbbfejlesztené a kötelező migránskvóták intézményét.

2019. 05. 04. 15:40
null
Emma Bonino tízezer magzat tiltott elhajtásáért felelős Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum listavezetője, Cseh Katalin – akit az európai liberálisok, az ALDE egyik kampányarcának is választottak – mások mellett Emma Bonino olasz politikussal ünnepelt és szónokolt együtt pártja május 1-jei ünnepségén. A Momentum díszvendégeként Budapestre látogató veterán politikus januárban alapította meg radikális, szabadelvű Több Európát! elnevezésű pártját. Bonino a ’70-es években alapítója és működtetője volt a Sterilizációs és Abortuszinformációs Központ nevű intézménynek. Az olasz politikus saját bevallása szerint 10 141 illegális magzatelhajtást végeztek el a központban, többek közt egy kerékpárpumpából improvizált eszközzel. Bonino a sarlatánságot később politikai pályára váltotta.

Korábbi pártja, a Radikális Párt politikusaként az abortuszszabadság mellett a droghasználat és a szexuális kisebbségek szabadságáért is küzdött. Az idős politikus a migránsokkal szemben a teljesen nyitott határok politikáját képviseli, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványainak vezetőségi tagja. A díszvendég és az általa vallott nézetek kapcsán megkérdeztük a Momentumot, de lapzártánkig nem válaszoltak. Azonban a liberális pártcsaládba tartozó Momentum Európa-programja egyértelművé teszi, hogy uniós törekvéseik kapcsán a Soros-szervezetek célkitűzéseit képviselik. A parlamenten kívüli liberális párt támogatja a migránskvóták bevezetésének brüsszeli szándékát, sőt azokat továbbgondolásra tartják érdemesnek.

Emma Bonino tízezer magzat tiltott elhajtásáért felelős
Fotó: Facebook

„A formálódó kvótarendszert átalakítjuk: az egyes országokra kirótt kvótákkal a nemzetállamok – a kiotói egyezmény klímavédelmi szabályozásához hasonlóan – kereskedhetnek. Így egy tagállam dönthet úgy, hogy nem kíván menekülteket befogadni, ehhez azonban egy másik országgal meg kell állapodnia a menekültek átvállalásáról és a menekültellátáshoz való anyagi hozzájárulásról vagy a kibocsátó régiók stabilizálásában való szerepvállalásról” – olvasható a párt programjában. Azt is leszögezik, hogy a migráció kapcsán „együtt kell működni a civil társadalom képviselőivel, jogvédő szervezetekkel és az ENSZ szakértőivel is”.

Bár alig több mint két éve tűnt fel az Emmanuel Macron francia elnök liberális mozgalma által is támogatott Momentum, már az első választási kampányuk után szabálytalanságokat állapított meg az Állami Számvevőszék. Félmilliárd forint állami támogatással nem tudtak megfelelően elszámolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.