Ma érkeznek meg Budapestre az áldozatok családtagjai

Budapestre utaztatja a The Very Good Tour utazási iroda a hajóbaleset halálos áldozatainak családtagjait – írta a The Korea Times. Tízen érkeznek a magyar fővárosba pénteken délelőtt.

Magyar Nemzet
2019. 05. 31. 7:48
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai elnök tegnap telefonon beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel, és arra kérte a magyar kormányt, hogy továbbra is tegyen meg minden tőle telhetőt a budapesti hajóbalesetben eltűnt dél-koreai turisták mentésében – közölte csütörtökön a szöuli elnöki hivatal szóvivője. Hozzátette: a 15 perces beszélgetésben Mun Dzse In megköszönte, hogy a magyar hatóságok „aktívan végzik a mentési műveleteket”.

Fotó: Bach Máté

A dél-koreai elnök operatív csoport megalakítását rendelte el tegnap reggel. A külügyminiszter vezetésével a 18 fős operatív csoport azonnal Budapestre indult, és küldtek egy 13 fős mentőcsoportot is. Közülük ketten részt vettek a Szevol dél-koreai komphajó 2014-es katasztrófája utáni mentésben.

Tegnap levélben fejezte ki együttérzését Orbán Viktor kormányfő a dél-koreai miniszterelnöknek és népének a turisták tragédiája miatt, s biztosította őt arról, hogy a magyar hatóságok minden lehetséges erőfeszítést megtesznek a túlélők felkutatása érdekében.

Magyarország belügyminisztere fogadta a Koreai Köztársaság Magyarországon akkreditált nagykövetét – közölte tegnap a Belügyminisztérium. Pintér Sándor részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak, részletes tájékoztatást adott a baleset ismert körülményeiről és a mentési-kutatási folyamatról.

Budapestre utaztatja a The Very Good Tour utazási iroda a hajóbaleset halálos áldozatainak családtagjait – írta a The Korea Times. Tízen érkeznek a magyar fővárosba ma délelőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.