Csörte: Egyik csúcsjelölt sem volt csúcsminőség

Weber és Timmermans az EU-csúcsjelölti rendszerével együtt vereséget szenvedett Brüsszelben, ami Orbán Viktor miniszterelnök szerint jó hír Magyarország számára. Ezek mellett az új összetételű Európai Parlamentről, a jövő évi költségvetésről, valamint a véget ért ellenzéki előválasztásról is vitáztak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei a Hír TV Csörte című politikai műsorában.

Forrás: Hír TV2019. 06. 27. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök nyilatkozata kapcsán Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa arról beszélt, hogy a két csúcsjelölt – Weber és Timmermans – elbukása még nem biztos, hogy végleges. A jelöltállítás augusztus végéig elhúzódhat, erre alapozva Szakonyi azt mondta, könnyen lehet, hogy a két spitzenkandidat egyike még befutó lesz.

Politikai minőség tekintetében egyik csúcsjelölt sem volt csúcsminőség – reagált vitapartnere szavaira Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint Manfred Weber szövetségesek nélkül, egyedül küzd és az Európai Néppárt mandátumvesztése is a csúcsjelölt számlájára írható, akárcsak a CDU rossz szereplése Németországban.

A beszélgetésben Tóth Csaba kijelentette, hogy a történtek során fontos volt, hogy Orbán Viktor kihátrált Weber mögül. A Republikon Intézet stratégiai igazgatója szerint nehéz feladat, hogy három frakció közös csúcsjelöltet állítson.

Európa sorsát a francia-német szembenállás fogja determinálni Gajdics Ottó szerint, aki úgy látja, a két ország, valamint Angela Merkel és Emmanuel Macron küzdelme most kezdődik csak igazán. M. Dobos Marianne felvetésére a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője elmondta, a jelen ciklushoz hasonló működésképtelenséget vár az uniós intézményektől.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.