Czeglédy Csaba most már az Országgyűlésről álmodik

Már a 2022-es országgyűlési választáson való indulását tervezgeti a 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekmények gyanújával büntetőeljárás alá vont Czeglédy Csaba.

2019. 06. 13. 6:18
Karnok Csaba
Szeged – Czeglédy Csaba újra a Törvényszék előtt. Fotó: Karnok Csaba Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a 2022-es országgyűlési választáson való indulását tervezgeti a 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekmények gyanújával büntetőeljárás alá vont Czeglédy Csaba.

Mint ismert, a balliberális politikus és húsz társa ellen bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat februárban az ügyészség. Czeglédy Csabát és két társát gazdasági csalás bűntettével is vádolják.

A politikus, aki az októberi önkormányzati választáson független képviselőjelöltként kíván indulni Szombathely 5-ös számú egyéni választókerületében, a Budai Demokrata Klub vendégeként beszélt a terveiről.

Czeglédy azt mondta, ha megnyeri az önkormányzati választást, akkor nyitva állhat a lehetőség, hogy országgyűlési képviselőjelöltként is megmérettesse magát. Emellett azzal érvelt, hogy „Nemény András, aki (a baloldal színeiben – a szerk.) eddig mindig elindult országgyűlési képviselőjelöltnek, és mindig elkupálta Hende Csaba (Fidesz–KDNP), elvileg polgármester lesz most ősztől”.

Czeglédy úgy folytatta, hogy ha Nemény András megnyeri a választást, akkor 2024-ig Szombathely polgármestere lesz. Szavai szerint nagy kérdés, hogy ebben az esetben ki legyen a városban az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt. A választ maga igyekszik megadni azzal, hogy ő „az egyik lépést kövesse a másik lépés elvének a híve”. – Nézzük meg, hogy kellek-e nyolcezer embernek, és utána nézzük meg, hogy kellek-e nyolcvanezernek – fűzte hozzá Czeglédy.

Megkerestük az eljárás alá vont balliberális politikus esetleges indulásával kapcsolatban Hende Csabát, a Vas megyei 1-es számú egyéni országgyűlési választókerületének képviselőjét, aki nevetve csak annyit mondott, hogy „a vádlott szavait nem kívánja kommentálni”.

Közben a képviselők mentelmi jogával összefüggő törvénymódosítási javaslat (lex Czeglédy) vitáját folytatták a képviselők az Országgyűlés tegnapi ülésén.

A változtatás azt szolgálná, hogy ha valaki ellen vádat terjesztettek elő, akkor arra az ügyre ne vonatkozzon a mentelmi jog, hiába lett a vádemelés előterjesztése után valaki képviselőjelölt vagy képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.