EP-alelnököt csinálnának Gyurcsánynéból

Magyar Nemzet
2019. 06. 08. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti listavezetője az Európai Parlament (EP) egyik alelnöki tisztségére esélyes – írta meg a Népszava, amelynek értesülése szerint a politikust a Szocialisták és Demokraták frakciója jelölné a posztra. Gyurcsány szerint felesége jelöltségének hírét árnyalja, hogy szerinte még nem tudható, hogy a baloldali frakció hány vezetői pozícióra lehet esélyes a júliusban megalakuló parlamentben.

Jövő héten kell bejelenteniük a nemzeti delegációknak, hogy mely pozíciókra pályáznak, és utána a tagság dönt a jelöltek listájáról. A Népszava több forrásból is úgy tudja, hogy Dobrev Klárának komoly esélye van bekerülni a parlament vezetői közé, ugyanakkor sok múlik azon, hogy a többi küldöttség milyen pozíciókat kíván megszerezni.

Mint ismert, a DK felvetette, hogy képviselői nem a szocialista, hanem a liberális frakcióba ülnek majd be. Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc múlt héten Brüsszelben tárgyalt a két párt vezetésével, majd a DK eldöntötte, hogy marad a baloldalon. Ez összefügghet Gyurcsányné esetleges kinevezésével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.