időjárás 28°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Félrevezette a hatóságot Botka László titkárnője

Borsodi Attila
2019.06.27. 06:30
Félrevezette a hatóságot Botka László titkárnője

Hamis vád és a hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett Botka László, Szeged MSZP-s polgármesterének titkárnője ellen Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója. Mint ismert, a jogász még 2016 májusában a Cserepes sori piac kereskedőinek érdekében vitt petíciót Botka Lászlónak, a csongrádi megyeszékhely első emberének a szegedi városházára. Amikor be akart lépni a polgármester irodájába, az előtérben elállták az útját, majd a hivatal rendőrt hívott. Botka László titkárnője ugyanis azt állította, hogy a jogász két kézzel megfogta és ellökte. A rendőrök előállították Szabó Bálintot, és garázdasággal gyanúsították meg.

Az ügyészség napokon belül megszüntette az eljárást, mert olyan kamerafelvételek kerültek elő, amelyek cáfolták Botka titkárnőjének állításait. A felvételek ismeretében a nő is módosította vallomását, de aztán mégis bíróságra vitte az ügyet, ahol a napokban a megismételt elsőfokú eljárásban ismét felmentették Szabót.

Szabó Bálintot ártatlanul hurcolták meg
Fotó: Havran Zoltán

– Először is fontos megjegyezni, hogy ha nincs a kamerafelvétel, akkor elmarasztalt volna a bíróság, ártatlanul, pusztán a tanúvallomások alapján. Így azonban az ügyészség megszüntette az eljárást, de ez már nem tudta meg nem történtté tenni, hogy előzőleg nyolc órát bent tartottak a fogdában – hangsúlyozta Szabó Bálint, akit az háborított fel igazán, hogy Botka titkárnője ezután sem hagyta abba a támadást, hanem magánvádas eljárást kezdeményezett ellene, amely azóta is tart.

– Azért tettem feljelentést a titkárnő ellen, mert úgy gondolom, hogy megálljt kell parancsolni a Botka környéki bűncselekményeknek. Ahogy korábban az alpolgármester, a kabinetfőnök és a jegyző esetében, most a titkárnőre is igaz, hogy nincs helye a szegedi városházán – szögezte le.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.