Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Informátor: Kálmán Olga programja nem sok konkrétumot tartalmazott

A sikerélmény fontos, a politikában meg végképp. Az ellenzéki pártok kitaláltak maguknak egy versenyt, ahol bármilyen eredmény születik, győztesnek számítanak. Ez lett a főpolgármesteri előválasztás. A sztori már az év elején elkezdődött, hiszen az első forduló eredménye már február 3-án megvolt. Ezt a versenyt Karácsony Gergely behúzta, az MSZP-s Horváth Csabával szemben. Aztán elérkezett a második forduló. A történet egyszerűnek indult, aztán Gyurcsányék megbonyolították. Sokáig úgy volt, hogy ők is Karácsonyt támogatják, azonban végül saját jelöltet állították Kálmán Olga személyében. Az ellenzéki verseny június 20-án indult és 26-án ért véget. Az Informátor a kampány utolsó napjait követte végig.

Forrás: Hír TV2019. 06. 29. 22:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választók a DK által támogatott Kálmán Olgára, az MSZP-Párbeszéd jelöltjére Karácsony Gergelyre és a Momentumos Kerpel-Fronius Gáborra voksolhattak. Legyünk udvariasak kezdjük Kálmán Olgával. Az egykori műsorvezető korábban többször is elmondta, hogy nem vágyik politikai karrierre, azonban úgy tűnik Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc valahogy meg tudta győzni.

Kálmán Olga programja sok konrétumot nem tartalmazott: Budapest legyen a szabadság fővárosa, emberséges városvezetést, tiszta levegőt, Dunát, illetve hogy ő majd véget vet a lopásnak. Túl sok részlet a különféle nyilatkozatokból, illetve vitákból sem derült ki, az viszont igen, hogy Kálmán Olga teljesen alkalmatlan városvezető lenne, hiszen néhány hetes politikai karrierje arra sem volt elég, hogy igazi politikusként viselkedjen, mondjuk az ellenzéki oldalon ez a teljesítmény még bármire elég lehet.

A Momentum egy ismertelen szereplőt Kerpel-Fronius Gábort indította el az előválasztási versenyen. Kerpelről korábban annyit lehetett tudni, hogy fiatalon csatlakozott az SZDSZ-hez, amúgy manapság már leginkább vállalkozásával foglalkozik. A NOlimpia kampány idején lépett be a Momemtumba, a párt XIII. kerületi alapszervezetének az elnöke. A programja a Budapest 2.0 nevet kapta és a lényege az, hogy minden budapesti érezze magáénak Budapestet. Nagyon eredeti gondolat. Kerpel egyébként korábban nem volt annyire megértő, tavaly még agyhalottnak nevezte a magyarokat. Nemcsak facebook posztjaival, hanem ötleteivel is kiverte többeknél a biztosítékot.

Például azzal, hogy lakatlansági adót akar bevezetni, amely értelmében az üresen álló ingatlanokért a tulajdonosnak adót kellene fizetnie. Az ő ötlete az is, hogy felül kell vizsgálni hány “fideszeszesnél” – ahogy ő mondja – van lakás és vissza kell őket venni.

A teljes adás megtekinthető a Hír TV weboldalán és youtube csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.