Riasztás: Kitart vallomása mellett Jozef Rohac

A Hír TV Riasztás című műsorában újabb részletek derültek ki a Hableány sétahajó tragédiájáról, de a 10 éve történt pilisi gyilkosságról és Jozef Rohac vallomásáról is szó esett.

Forrás: HÍR TV2019. 06. 19. 15:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Riasztás legújabb adásában ismét szó volt a Hableány sétahajó tragédiájáról. A 33 koreai turistát és a kétfős legénységet szállító hajó május 29-én ütközött a Viking szállodahajójával. A balesetet heten élték túl, három embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A Viking ukrán kapitánya 15 millió forintos óvadék fejében bűnügyi felügyelet alá kerülhetett. Mindeközben több százan dolgoztak azon, hogy a Hableányt ki tudják emelni a Duna fenekéről. A riportban felidézték az elmúlt három hét fontosabb eseményeit, néhány eddig talán ismeretlen részlet bemutatásával.

A műsorban szó volt emellett a pilisi gyilkosságról is. Az eset lassan 10 éve történt. Egy szerepjátékos baráti társaság két tagja a vád szerint egy erdőbe csalta, majd ott több késszúrással megölte harmadik társát. Az ügyben eddig négy bírósági eljárást tartottak, a vádlottakat pedig öt alkalommal helyezték szabadlábra, ami egyfajta bűnügyi rekordnak is tekinthető. De miért húzódik el ennyire ez az ügy, arra is választ kaptak a nézők a Riasztás riportjából.

Mint ahogy az is kiderült, hogy tartja-e magát Jozef Rohac korábbi vallomásához, amely szerint nem Hatvany István, azaz Hatyi, hanem ő ölte meg az egykori dúsgazdag vállalkozót, Prisztás Józsefet. Rohac állítja, őt az ukrán-orosz maffia bízta meg a gyilkossággal, amit végre is hajtott. A hatóságok azonban kételkednek a szavaiban, mondván sok ellentmondás fedezhető fel az általa elmondottakban.

A műsor IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.