Jut támogatás a kisiskolás gyermekeknek

Borsodi
2019. 07. 30. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus elsején, csütörtökön elindítja idei iskolakezdési segélyakcióját a Katolikus Karitász, hogy minél több gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést – erről tájékoztatta lapunkat a karitatív szervezet sajtóreferense.

Csapó Viktória kiemelte: az országos pénzadománygyűjtés célja, hogy több mint ötezer rászoruló gyermeknek segítsen az alapvető tanszercsomagok beszerzésében, ezzel támogatva az iskolásokat és a családokat is.

A témában csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak a Magyar Szentek temploma melletti közösségi teremben, ekkor nyitják meg az 1356-os adományvonalat erre a célra, és ismertetik az akció további támogatási lehetőségeit is. A sajtótájékoztatón Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója bemutatja a szervezet iskolakezdést segítő programjait hazánkban és határon túl. Ezt követően Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója tájékoztatást ad a vidéki programokról. Az akció indításánál jelen lesz Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

Közben összmagyar anyanyelvi tábort szervez ötszáz fiatalnak a Rákóczi Szövetség július 29. és augusztus 3. között Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban. A táborba a Kárpát-medence szórvány-vidékeiről és Csángóföldről érkeztek résztvevők. A rendezvény célja, hogy a gyermekek nyelv- és kultúraismeretét fejlessze, kapcsolataikat erősítse, és egy felhőtlen, jó hangulatú táborozás során életre szóló élményeket szerezzenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.