Szakértő: Nem hekkerek lophattak adatokat az orosz titkosszolgálattól

Lehetséges, hogy nem hekkerek, hanem az orosz titkosszolgálat egyik munkatársa segítette a nemrég történt adatlopást – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 07. 25. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a kormányzati dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks-oldal és a Snowden-ügy után, amelyben az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) korábbi alkalmazottja, Edward Snowden leleplezte az NSA titkos adatgyűjtési programját, nem lehet kizárni, hogy az adatlopás belső munka volt.

Emlékeztetett: az eset nem példátlan, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ellen utoljára tavaly hajtottak végre nagyobb adatlopást.

Azt mondta, az adatlopás során nagyrészt az emberek interneten keresztül történő lehallgatásáról és ellenőrzéséről szivárogott ki mintegy 7,5 terabájtnyi információ. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mekkora kárt okozott Oroszországnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.