Pénzbírság az ámokfutó háziorvosának

Munkatársunktól
2019. 08. 13. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétszázezer forintnyi pénzbírságra büntette a horvát bíróság azt a háziorvost, akinek az egyik páciense drogok hatása alatt júliusban súlyos balesetet okozott egy fizetőkapunál. A férfi ugyanis nem jelentette a rendőrségnek a betege egészségi állapotában beállt változást, vagyis azt, hogy drogproblémákkal küzd – írta az MTI a helyi sajtóra hivatkozva. A közlekedésbiztonsági törvény értelmében ugyanis, amennyiben az orvos a vizsgálat során megállapítja, hogy a vezetői engedéllyel rendelkező páciens valamilyen betegségben szenved vagy olyan fogyatékossággal rendelkezik, amely miatt már nem alkalmas a biztonságos vezetésre, erről tájékoztatnia kell az illetékes rendőrkapitányságot. A 2015-ben hatályba lépő jogszabály ugyanakkor nem definiálja pontosan, milyen betegségek esetén kellene a rendőrséget értesíteni.

Az egy hónapja történt baleset során egy család a gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor fékezés nélkül, 150 kilométeres sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült és egy bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. A vétlen kocsiban ülő család (magyar származású édesapa, horvát származású édesanya és gyermekük)mindhárom tagja válságos állapotban került kórházba, de azóta már jól vannak, és hazatérhettek Ausztráliába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.