Utazó fákkal házal Karácsony Gergely

A jelenlegihez hasonló összetételű, tehát kormánypárti többségű Fővárosi Közgyűlésre számít az önkormányzati választás után is Tarlós István.

Magyar Nemzet
2019. 08. 26. 10:18
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. augusztus 25. Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatót tart az ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek társaságában a belvárosi Deák Ferenc téren 2019. augusztus 25-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegihez hasonló összetételű, tehát kormánypárti többségű Fővárosi Közgyűlésre számít az önkormányzati választás után is Tarlós István – derült ki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorából, amelynek vendége a Fidesz–KDNP újrainduló főpolgármester-jelöltje volt. Karácsony Gergely közben „utazó fák” társaságában folytatta kerületjárását, mindenütt azt hangoztatva, hogy a budapestieknek vissza kell venniük a fővárost.

Ami az ellenzék részéről folyik, az nem is hasonlít önkormányzati választási kampányhoz, inkább „revansista szemléletű, hevenyészett és változatosság nélküli destabilizálási kísérlet, aminek a főváros menedzselése szempontjából egyszerűen semmi értelme” – fogalmazott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a harmadik ciklusára készülő Tarlós István főpolgármester arra a kérdésre válaszolva, mire számít az önkormányzati választást megelőző hetekben.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje hozzátette: több telefonos jelzésből meg lehetett bizonyosodni arról, hogy a háttérben „régi SZDSZ-esek közreműködésével elégedetlenség felszítására igyekeznek alapozni, de tulajdonképpen nem kis mértékben erőforrások öncélú megszerzéséről is szó van”. Azt mondta, az ellenzék kampánytémája igazából nem maga a város, az azzal kapcsolatos javaslatok pedig eléggé hiteltelenek. Részben azért, mert egy részük jogi alapon is egyszerűen megvalósíthatatlan, részben pedig azért, mert akiknek az ellenzéki jelöltek közül valóban van önkormányzati kompetenciájuk, azok már 2010 előtt leszerepeltek, hiszen hosszú időn át ők irányították a várost – jegyezte meg Tarlós István.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Tarlós István elmondta: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a polgármester-választások sokkal inkább személyekről szólnak, mint pártokról. Nem biztos, hogy az ellenzéki érzelmű választók pontosan követni fogják az ellenzéki pártelit megélhetési bizniszeire alapuló látszólagos összefogásait – vetette fel. A választás végeredményéről szólva pedig azt mondta: enyhe, a jelenlegi összetételben megfigyelhető többségre számít a Fővárosi Közgyűlésben, de talán az eredmény ennél szorosabb lesz. Tarlós István legnagyobb ellenzéki párttámogatottsággal rendelkező kihívója, Karácsony Gergely a hét végén folytatta a kerületi szivárványkoalíciók jelöltjeinek bemutatását.

Szombaton a XI. kerületben, a Fehérvári úti vásárcsarnoknál, tegnap pedig a Deák téren egyaránt arról beszélt: az önkormányzati választás tétje szerinte az, „hogy visszaadjuk Budapestet a budapes­tieknek”. Közölte továbbá, hogy a főváros minden részén elindították kampányukat, amelynek egyes eseményeire általa utazó fáknak nevezett növényeket cipelnek magukkal. Elmondása szerint ezek hordozzák a változás üzenetét, s azt jelképezik, hogy élhető és zöld várost szeretnének. A fákat a választások után a fővárosi Városháza parkban ültetnék el – ígérte, nem említve, milyen sorsot szán nekik, ha az ellenzéki összefogás vereséget szenved október 13-án.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.