Van okunk bízni Ursula von der Leyenben

Ha az 50-es években mutatták volna be, akkor az akkori kommunista sajtó közölt volna hasonló kritikát az Oroszlánykirály című mesefilmről, mint most a politikailag korrekt média.

Forrás: Karc FM2019. 08. 07. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Disney féle Oroszlánkirály, amelyen generációk nőttek fel, az tulajdonképpen nem más, mint a kolonializmus és a haldokló kapitalizmus nihillista interpretációja – állítja a progresszív baloldali média. Ezt a mondat akár az 50-es évek kommunista főideológusának, Révai Józsefnek is dicsétére vált volna – hangzott el a Karc FM Az igazság órája című műsorában. De lehet, hogy csak az a haladárok baja, hogy a fiúoroszlán egy lányoroszlánba lesz szerelmes, és szerepelnek a mozifilmben olyan örök értékek, mint a bátorság és a hősiesség.

Az igazság órájában szó volt még arról, hogy van okunk bízni az Európai Bizottság új, megválasztott elnökében. Ursula Von der Leyen az Orbán Viktorral való találkozó után is megerősítette: a jogállamisági kérdéseket nem csak az új, keleti tagállamokban kell vizsgálni, hanem mindenkinél. Valamint von der Leyen azzal kezdte az értékelését, hogy jót beszélgettek a magyar kormányfővel, és hogy új kezdetre és pragmatikus megoldásokra van szükség a migráció kapcsán.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM- en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: a házigazda, Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

A legfrissebb adás IDE kattintva érhető el!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.