időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

„Allahu Akbar” kiáltás után robbantással fenyegetett egy vonat utasa Tatabányánál

Forrás: ugyeszseg.hu
2019.09.13. 14:39
„Allahu Akbar” kiáltás után robbantással fenyegetett egy vonat utasa Tatabányánál

A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött a vasúti kocsiban történő utazása során. A vádlott 2019. június 2. napján a tatabányai vasútállomáson ittas állapotban felszállt a Sopronból Budapest, Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity szerelvény egyik kocsijába.

A vonat elindulását követően röviddel, még Tatabánya területén bement az egyik fülkébe, ahol nem jutott számára ülőhely és ekkor azt mondta, hogy „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista, robbantani fog a belvárosban és azt a Parlamenttel kezdi.

A vádlott által elmondottak félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és vele szemben intézkedtek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje – írta az ugyeszseg.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.