Címlap: Aki csal az beismeri az alkalmatlanságát

A Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Kunfalvi Nóra újságíró és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője Kis Kornélia műsorvezető vendégeként beszéltek át néhányat a hét aktuális politikai kérdései közül.

Forrás: HÍR TV2019. 09. 10. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap robbant a hír, hogy a józsefvárosi ellenzék kampánycsapata ajánlószelvényeken szereplők adatait számítógépes adatbázisba vitték fel. Persze tagadnak, Pikó András kampányfőnöke és maga Pikó András is tagad. Egy fotó is megjelent, amit a kampányfőnök maga rakott ki, amin látható, hogy ott ülnek az aktivisták és viszik fel az adatokat, ami tilos. Mit szóltok ehhez? – vezette fel a témát Kis Kornélia, műsorvezető.

Több szempontból is érdekes kérdés, mert egy zárt Facebook csoportba került fel a kép és alá még kommentelték is, hogy ez nehogy kiszivárogjon, nehogy baj legyen belőle – válaszolt Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Egészen pontosan Simon György, aki jelenleg még DK-s képviselő Józsefvárosban, ő figyelmeztette a csoportot – tette hozzá Kis Kornélia.

Le is törölték végül – tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Mert tudták, hogy valami nincsen rendben, és most Pikó András Facebook oldalán azzal védekeznek, hogy itt nem ez történt, összeszámolgatták, hogy megvan-e minden ajánló ív, mert büntetést kell fizetni, hozzáteszem 1000 forint büntetést kell fizetni ívenként, de nem adok nekik ötleteket. Viszont büntetőjogi szempontból is megállapítható a felelősség, abban az esetben, ha tényleg ez történt, most egyelőre ez csak gyanú, hogy ezeket az adatokat vitték fel. Személyes adatokkal való visszaélés, a pártpreferencia az különleges személyes adat, választási eljárás megsértése is szóba jöhet ennek során és mivel ezek különleges személyes adatok és ilyen esetben ez egy minősített esetnek számít még szabadságvesztésre is számíthatnak azok az aktivisták, akik ebben részt vettek, ha minden bebizonyosodik – mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért központ elemzője.

Én azt gondolom, hogy aki csal, az beismeri az alkalmatlanságát. Szerintem ez a csalás, még, ha csak gyanú is, bár letörölték a posztot, az is egy beismerés, szóval valószínűleg megtörtént – reflektált Fodor Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.