KDNP: A párt jelöltjei hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkormányzati választásokon induló jelöltjei a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez – közölte a kisebbik kormánypárt.

Forrás: MTI2019. 09. 08. 18:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén 75 éves Kereszténydemokrata Néppárt az évforduló alkalmából családi napot tartott Esztergomban, ahová az ország minden tájáról több mint ezren érkeztek.

A kisebbik kormánypárt a közleményében kiemelte: a kereszténydemokrata politizálás kiemelt színterei az önkormányzatok, legfontosabb feladatuk most azért dolgozni, hogy a helyi közösségeket felkészült és hiteles vezetők irányíthassák az októberi önkormányzati választások után is.

Hozzátették: az általuk támogatott, politikai közösségükhöz szorosabban kötődő jelöltjeik a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez.

Rámutattak arra is: a KDNP erős társadalmi bázissal és elkötelezett tagsággal meghatározó része a politikai életnek, az elődeik által kitűzött leglényegesebb célok nagyrészt megvalósultak, vagy ma is meghatározóak az ország kormányzásában.

A kereszténydemokrata értékrend pilléreként jelölték meg, hogy a nemzet jövőjének záloga a magyar családok megerősödése, valamint, hogy az európai civilizáció megmaradása csakis a keresztény kultúra alapján lehetséges.

Kitértek továbbá arra, hogy a magyar nemzet határokon átívelően is egybetartozik, valamint, hogy felelősségük van az elesettek felkarolásában, tudatában vannak a teremtett környezet megóvásáért való emberi felelősségüknek, és elutasítják az önkényuralom minden formáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.