Mengyi: négy év, Hiszékeny: felmentés

Magyar Nemzet
2019. 09. 26. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték tegnap Mengyi Rolandot, korábbi fideszes országgyűlési képviselőt. A bíróság súlyosbította az elsőfokú – három év börtönbüntetést kiszabó – ítéletét, mivel úgy ítélte meg, hogy a vádlottak, köztük Mengyi szándéka a közel 500 millió forintos pályázati támogatás teljes összegének jogosulatlan megszerzésére irányult.

Korábban egy hasonló ügyben a szocialista Hiszékeny Dezsőt felmentette a bíróság. Az ügyészség gyanúja szerint Hiszékeny 2013 elején, még XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy vállalkozónak juttassa az önkormányzat tulajdonában lévő egyik üzlethelyiség bérleti jogát.

Emlékezetes, hogy a vád szerint a szocialista politikus virágnyelven és mutogatással közölte, hogy mennyi kenőpénzt kér. Az MSZP-s politikust végül 2017 januárjában a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felmentette – nem azért, mert nem követett el bűncselekményt. A Legfelsőbb Ügyészség akkor hangsúlyozta: a Hiszékeny és társa elleni büntetőperben a bíróság bizonyítottság hiányára hivatkozva hozta meg felmentő rendelkezését, nem pedig bűncselekmény hiányában. Hiszékeny a 2018-as választáson országgyűlési képviselőjelöltként indult, ma parlamenti képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.