Szijjártó Péter: Soha nem fogunk beleegyezni a kvótákba

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint nincs új a nap alatt, mivel a bevándorláspárti erők újra és újra felsorakoznak azért, hogy megnyissák a határokat.

2019. 09. 29. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- A bevándorlásellenes erők is felsorakoznak, védik határaikat, jogszabályokat hoznak – mondta. A miniszter szerint mind a két útra van példa, az előbbire a Matteo Salvini nélkül felálló új olasz kabinet, amely azonnal megnyitotta a dél-olaszországi kikötőket az illegális bevándorlókat fuvarozó NGO-hajók előtt.

- Európa bevándorláspárti kormányai újra szövetkeznek. Azonban a V4-ek harcának köszönhetően nem sikerült a kötelező kvótákat átnyomni, ennek köszönhető, hogy Magyarország még mindig magyar ország. Mi magyarok a kvótákba soha nem fogunk beleegyezni – szögezte le.

Arra is emlékeztetett: „mi magyarok háromszor tettük nyilvánvalóvá, hogy nem akarunk bevándorlókat – népszavazáson, országgyűlési választáson és az EP-választáson.

- A Fidesz Európa legsikeresebb pártja, 53 százalékot kapott. Ez kellő önbizalmat kell, hogy adjon az elkövetkező hónapok, évek harcához. Ebben a harcban Lengyelország a szövetségesünk, ahol két hét múlva, hozzánk hasonlóan választások lesznek. Hajrá Lengyelország, hajrá lengyelek! – mondta, majd leszögezte: a határvédelmi kerítés állni fog, rendőrök és katonák fogják védeni.

- Megtartjuk szuverenitásunkat, az ezzel ellentétes befolyásnak ellenállunk. Ehhez megnyerjük sorban a 10. választást is október 13-án, hogy soha ne legyen bevándorlóország Magyarországból – zárta beszédét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.