A brexittől függ, hogy lesz-e ünnepi beszéd október 23-án

Csókás Adrienn
2019. 10. 18. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi eseményektől, konkrétan a brexitfolyamat alakulásától függ, hogy Orbán Viktor (képünkön) a hagyományoknak megfelelően mond-e ünnepi beszédet október 23-án – válaszolta az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tegnap. Egyelőre bizonytalan, hogy a brexitfolyamat miatt szükséges lesz-e még októberben újabb EU-csúcs megtartása, és ha igen, melyik napra hívják azt össze.

– Amennyiben október 23-án nem kell uniós csúcson Brüsszelben Magyarországot képviselnie, Orbán Viktor természetesen ünnepi beszédet mond Budapesten – fogalmazott Havasi Bertalan. A sajtófőnök beszámolt arról is, hogy a kormányfő már tegnap reggel óta Brüsszelben tárgyal, ahol csütörtökön és pénteken kétnapos ülést tart az EU állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács, ennek pedig egyik fő témája a brexit lesz.

A nemzeti ünnep programjai egyébként már október 22-én megkezdődnek, kedden az 1956-os műegyetemi emlékműnél tartanak koszorúzást. A Műegyetemen délután Palkovics László innovációs miniszter mond beszédet, majd megtartják a korhű fáklyás emlékmenetet a Bem-szoborig. Október 23-án reggel 9-kor lesz az ünnepélyes zászlófelvonás a Kossuth Lajos téren, ahol a nap folyamán családi programokkal várják az érdeklődőket. Egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban. Este 7-kor a Millenárison megtartják a Szabadságkoncertet, majd a Zeneakadémián díszhangversennyel zárják a rendezvényeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.