A kormány minden segítséget megad a szerb közösségnek céljai megvalósításához

Soltész Miklós elmondta, a nemzetiségeknek juttatott támogatások – amelyek összege 2010 óta ötszörösére emelkedett – mind a megmaradásukat segíti.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 19:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány továbbra is minden segítséget megad a magyarországi szerb nemzetiségnek, hogy megvalósíthassák céljaikat – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Szerb Országos Önkormányzat szervezte budapesti rendezvényen.

Soltész Miklós elmondta, a nemzetiségeknek juttatott támogatások – amelyek összege 2010 óta ötszörösére emelkedett – mind a megmaradásukat segíti.

A magyarországi szerb közösség nagy felelőssége és kötelessége az összefogás, továbbá, hogy a magyar kormánnyal közösen segítse Szerbia európai uniós csatlakozását – jelentette ki az államtitkár, rámutatva arra is, rég nem volt ilyen jó Magyarország és Szerbia viszonya, mint most.

A magyarországi szerb oktatási és kulturális helyzetről szólva Soltész Miklós elmondta, nem csak, hogy megmentették a battonyai szerb iskolát, hanem az már „szépen fejlődik”, úgy, mint a lórévi, vagy a fővárosi szerb oktatási intézmény. Szegeden egy iskolai központ épül, amely nemcsak a magyarországi, hanem az anyaországi és a bosznia-hercegovinai szerbek csúcsintézménye is lehet – jegyezte meg.

Soltész Miklós szólt arról, hogy a kultúra területén is jelentős fejlesztések történtek, Deszken, Baján, Pomázon, Szentendrén és Pécsen is komoly beruházások valósultak meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.