Ámokfutás a bajai városházán

Demokráciadeficittel indít az ellenzék.

Juhász Attila
2019. 10. 30. 16:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az október 13-i önkormányzati választáson néhány vidéki településen előfordult olyan eset, hogy a hivatalban lévő kormánypárti polgármestert meglehetősen kis különbséggel győzte le egy – legalábbis papíron – pártoktól független kihívója.

Így történt ez a Bács-Kiskun Megyei Baján is, ahol Fercsák Róberttel szemben valamivel több mint 600 szavazattal diadalmaskodni tudott a Sikeres Bajáért nevű „civil” szervezet jelöltje.

Nyirati Klára azután beiktatását követően, gyakorlatilag azonnal ámokfutásba kezdett a városházán! Az új polgármester – és persze a mögötte összeborult ellenzéki többség – nemcsak a frakciók megalakításának lehetőségét törölte el egyetlen tollvonással, de tüstént megszüntette a képviselő-testületi üléseken a napirend előtti felszólalások lehetőségét is.

Vagyis a választások után azonnal kibújt a szög a zsákból, és ez ebben az esetben nemcsak azt jelenti, hogy a polgármester-asszony minden, csak nem civil, vagy pártoktól független, hanem azt is, hogy úgy fél a demokráciától, mint ördög a tömjénfüsttől!

A DK-tól a Jobbikig terjedő „moslékkoalíció” hatalmas demokráciadeficittel kezdi meg működését, ennek pedig nyilvánvalóan a jobb (sorsra) vezetésre érdemes bajai polgárok isszák majd meg a levét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.