időjárás 1°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Átadták a Reformátorok tere részeként kialakított játszókertet a XVI. kerületben

Forrás: MTI
2019.10.11. 17:34

Átadták a Reformátorok tere fejlesztés második ütemeként kialakított csúszdaparkot és játszókertet Budapesten, a XVI. kerületi Sashalom városrészben péntek délután.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP) XVI. kerületi polgármester megköszönve a kormány támogatását elmondta: a játszókert 398 millió forintból valósult meg, a beruházást majdnem teljes egészében a kormány finanszírozta.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az átadó ünnepségen kiemelte: a játszókerttel kiegészült Reformátorok tere olyan központi hely lett a kerület életében, ahol a legifjabbaktól a legidősebbekig mindenki találhat magának szórakozást.

Hozzátette: az elkészült Reformátorok tere jó példája a kormány és a kerület együttműködésének, és mintaként szolgálhat további budapesti fejlesztésekhez.

A beruházás azt is példázza, hogy a helyi önkormányzat és a kormány közötti együttműködés milyen látványos eredményre vezethet, ha nem politikai háborúskodás keretében történik, hanem világos célok érdekében, „konstruktív megbeszéléseket” követően – mondta Gulyás Gergely.

Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt: a kerület vezetői 2006 óta napról napra váltják valóra álmukat, hogy a városrész Budapest legélhetőbb kerületévé váljon.

A közös álomhoz két dolog kellett: a kerületben élő „büszke lokálpatrióták”, akik szeretik otthonukat és sokat tesznek érte, és a városrészt vezető csapatra, akik befejezik a közös álom megvalósítását.

„Merjünk közösen tovább álmodni arról, hogy folytatjuk a zöld területek bővítését” a kerületben – fogalmazott Szatmáry Kristóf.

A XVI. kerület Homokdomb utca – Sashalom utca – Milán utca – Rákóczi út által határolt területet rendezésének első ütemében 2017-ben elkészült a Reformátorok tere egy kilátóval, kávézóval és egy szoborcsoporttal. A most befejezett második ütemben kialakítottak egy játszókertet. A kertben helyet kapott három 23 méter hosszú óriáscsúszda, hinták, trambulin, szabadtéri fitnesz eszközök, egy félkör alakú, 5 méter átmérőjű színpad, ivókutak, 28 parkolóhely, 12 kerékpártároló és egy akadálymentesített vizesblokk. A kertben 93 fát is elültettek.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.