Ez a hamis beszéd egy létező összefüggésből indul ki, ami a globális felmelegedés

A Hír TV Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt műsorvezető és vendégei, az összeszokott közgazdász páros, Bogár László és Boros Imre elemzik a globális felmelegédés körüli tényeket, és a zöldpolitika vélt és valós dolgait.

Forrás: Hír TV2019. 10. 25. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy friss választási eredményünk Európából, Svájc. A hétvégén választás volt Svájcban és gyakorlatilag ugyanazt tapasztaljuk mint mindenhol a világon, ugyan győzött a jobboldal, de valami hihetetlen módon feltörtek az úgynevezett zöldek és ha megnézzük Németországot, Ausztriát, hadd ne soroljam végig mindenhol ugyanazt tapasztaljuk. Ha belegondolunk abba, hogy néhány évvel ezelőtt minden politikai elemző Nyugat- és Közép-Európában azt mondta, hogy a hagyományos szocdemek, a baloldal leáldozóban van, nincs történetük, nem tudnak mit mondani a társadalomnak, az egész baloldali média és a háttéremberek azon szörnyülködtek és keseregtek, hogy jönnek az úgynevezett populista jobboldal, a nacionalisták, ők törnek előre, a baloldal soha nem látott mélységekben, mi lesz itt? Azonban most egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a baloldal megtalálta a maga meséjét és itt a mesét azt hiszem háromszor is aláhúzhatjuk, a mai adás ugyanis többek közt arról fog szólni, hogy tényekkel szembesítsük az úgynevezett zöldpolitika fantazmagóriáit, de ettől még a mese meg van találva, zöldnek kell lenni, környezetet kell védeni, küzdeni kell a klímaváltozás ellen és nagyon úgy néz ki, hogy most nő és nőtt fel az a generáció, amelyiket ezzel elképesztő módon képesek befolyásolni ezek a politikai erők. Az adást amennyire a mi erőnkből telik, próbáljuk meg részben arra felhasználni, hogy nézzünk meg néhány tényt, hogy mi a valóság, és ehhez képest mi a hisztéria, ami az egész ügy köré oda van varázsolva – vezette be a műsort Bayer Zsolt műsorvezető.

Azt javaslom, nézzünk egy ilyen sarokpontot a tények tükrében, ugyebár legyen az első a szén-dioxid-kibocsátás, mert az egy egzakt dolog, végre valami ebben a zöld-buliban, ami egzakt módon mérhető, ezt járjuk körbe – mondta Bayer Zsolt. Nem közvetlenül a szén-dioxiddal kellene kezdeni, hanem a globális felmelegedéssel, igaz, hogy most már, mint a papírlap két oldala, össze van kapcsolva a klímaügyben – reflektált Bogár László, közgazdász.

Mint ok-okozat jelenik meg – tette hozzá Bayer Zsolt.

Ez a bizonyos hamis beszéd egy létező összefüggésből indul ki, és ez a létező összefüggés a globális felmelegedés. Ehhez mindjárt hozzá kell tenni – és ebben senki nem kételkedik – nem is lehet nem egyet érteni, hogy akár évmilliókra visszamenve, de akár az elmúlt 5-6 ezer évet szemlélve mindig is ingadozott a hőmérséklet – mondta Bogár László.

Kimutatható tudományosan, hogy ez így volt – tette hozzá Boros Imre, közgazdász.

Volt sokkal-sokkal melegebb az egész földön, hogy a sarkokon is mondjuk a mai trópusi viszonyok uralkodtak, és volt hógolyó föld amikor 3 kilométer vastag jég volt az egyenlítőkön is csak hogy érzékeljük, milyen szélsőségek között mozgott. Ráadásul az elmúlt 10.000 évben is – amióta az ember civilizációt épít –, bármilyen megdöbbentő, akkor íveltek fel sikeresen a civilizációk, amikor extrém meleg volt, sokkal melegebb, mint például most, vagy mint amit várni lehet – folytatta Bogár László.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.