Hírközlési labor kialakítását finanszírozta az Óbudai Egyetemen az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tizenkét millió forintos támogatásával kapott hírközlési labort az Óbudai Egyetem.

Forrás: MTI2019. 10. 18. 18:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16 diák- és három tanári munkaállomást tartalmazó egység a hálózatos eszközök beállításának elsajátításában és az átvitelre gyakorolt hatásuk megértésében segíti az egyetem hallgatóit.

Az egység pénteki avatóján Karas Monika, az NMHH elnöke elmondta: korábban 11 egyetemi médiaműhely és két hírközlési labort adományozott a hatóság, ahol a legmodernebb eszközöket használva szerezhetnek versenyképes tudást a hallgatók.

Hangsúlyozta: minden esetben az adott intézmény és hallgatói erősségeihez igazítva alakítják ki a támogatás koncepcióját, hogy az adott területen szintet lépjen ezáltal az oktatás, a kutatás.

Karas Monika arra emlékeztetett: a labornak helyet adó villamosmérnöki kar olyan hely, ahol „a hálózatokból további hálózatokat építenek”, márpedig korunkban a hálózatok a hatékony működés zálogai, ennek minőségét pedig az eszközök minősége mellett a kapcsolódások száma határozza meg.

Hasonló az emberi tudás rendezőelve is: ma, amikor mindennél több adattal kell dolgoznunk, kulcsfontosságú azok rendezettsége, rendszerezettsége – jelentette ki, megjegyezve, „csak a strukturált, kezelhető adat a hasznos, a többi csak a helyet foglalja”.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte: komoly segítség az intézmény számára a beruházás, amely a felek további együttműködésének ígéretét is magában rejti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.