Lackner elkente a saját felelősségét

Az MSZP több nappal a Fidesz mögött kullog az etikai tisztogatás terén. Ráadásul korrupciógyanúba keveredett kispesti önkormányzati képviselőjüknek meghagyták a kiskaput a visszatérésre. A kerület szocialista polgármestere elment szabadságra, mintha mi sem történt volna.

Magyar Nemzet
2019. 10. 19. 6:55
null
A rendőrség gazdasági vesztegetés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggeszti párttagságát Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő, aki titokban felvett hang- és videófelvételeken a kerületet érintő korrupciógyanús ügyekről beszélt. A vasárnap újraválasztott politikus közleményét tegnap tették közzé az MSZP kispesti szervezetének Facebook-oldalán. Lackner Csaba döntését azzal indokolta, nem akarja, hogy a kormánypárti sajtóban róla megjelent rágalmak, valótlanságok terheljék azt a politikai közösséget, amelyhez eddig tartozott.

A Magyar Nemzet írta meg az önkormányzati választások előtt, hogy a Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester baráti körébe tartozó politikus egy videófelvételen fehér port szárít – amit a kábítószeresek a kokain fogyasztása előtt szoktak csinálni.

Az egyik felvételen Lackner Csaba kifejti: „Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. Az is igaz, aki jól csinálja, nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, külső vállalkozóktól jön vissza.”

A rendőrség gazdasági vesztegetés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben
Fotó: Bach Máté

A kispesti MSZP-s azt is elmondja, lényegesen többet keres, mint a hivatalos jövedelme. „Én azt a pénzt, amit megkeresek havonta, legalább nyolc, kilenc vagy tíz új építésű, 40-50 négyzetméteres ingatlanomnak kellene lenni, hogy azok kiadásából azt a havi bevételt tudjam fedezni. Ezek értéke 300-400 millióra is rúghatna. Ahhoz, hogy másfél milliót mindenféle munka nélkül beszedjél. A lakás után az szja-t le kell adóznod, meg ugye be kell vallanod, hogy honnan a f…szomból van – mondja Lackner Csaba a felvételeken.

A Hír TV szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági vesztegetés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A szocialista botrányhős tagságának felfüggesztésére csak három nappal azután került sor, hogy a választások előtt szintén botrányba keveredett Borkai Zsolt győri polgármester kilépett a Fideszből. Figyelemre méltó különbség ugyanakkor, hogy míg Borkai kilépett a nagyobbik kormánypártból, addig Lackner csupán felfüggesztette tagságát a szocialistáknál, így számára – úgy tűnik – még lehet visszaút.

Az MSZP győri elnöke, Pollreisz Balázs mára Borkai Zsolt ellen szervez tüntetést, mondván: hatalmas felháborodás követte a bejelentését, amelyben csupán a Fidesz-tagságáról mondott le, viszont világossá tette, hogy a következő öt évben is Győr polgármestere kíván maradni. Mindeközben Gajda Péter, Kispest szocialista vezetője továbbra is kitart, noha a bizalmasaként ismert Lackner Csabát leleplező hangfelvételekből az derül ki, hogy ő is benne volt a helyi baloldal üzelmeiben a főváros XIX. kerületében. Gajda tegnap vidám hangú üzenetben közölte a közösségi oldalon: szabadságra megy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.