Novák Katalin: Salgótarjánnak fejlődésre és családbarát fordulatra van szüksége

A nógrádi megyeszékhely csodálatos adottságokkal rendelkezik, gyönyörű természeti környezetben fekszik, miközben az épített környezet „fejlesztésért kiált” – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: MTI2019. 10. 03. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beszterce családi nap csütörtöki megnyitóján Novák Katalin hangsúlyozta: Salgótarján csodálatos adottságokkal rendelkezik, gyönyörű természeti környezetben fekszik, miközben az épített környezet „fejlesztésért kiált”. A városnak olyan polgármesterre és képviselőkre van szüksége, akik figyelnek a környezetükre és hosszú távon is van elképzelésük Salgótarján jövőjéről – mondta.

Olyan vezetők kellenek – folytatta az államtitkár -, akik azt szeretnék, ha Salgótarján fejődő város és valóban a régió központja lenne, egyre jobb életfeltételeket kínálva az ott élőknek.

Október 13-án minden helyi választópolgár dönthet városa jövőjéről és saját sorsáról – mondta Novák Katalin.

Rámutatott: a kormány már eddig is sokat tett, hiszen a fejlődéshez, az előrelépéshez Salgótarján és Nógrád megye számára is biztosította a keretfeltételeket. Családközpontú jogszabályokat alkotott, családtámogatások sorát nyújtotta és azért indította el a családvédelmi akciótervet, hogy abból minél többen részesülhessenek – húzta alá.

Ugyanakkor ezzel a lehetőséggel éppen Nógrád megyében éltek a legkevesebben, és a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe vevők száma is itt a legalacsonyabb – tájékoztatott.

Úgy vélte: talán nem is ismerik az itt élők ezeket a lehetőségeket és az önkormányzat sem tette hozzá a pozitív kormányzati kezdeményezésekhez a magáét, holott azok így válhatnának igazán elérhetővé a helyi lakosok számára.

Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje olyan programmal rendelkezik, amelynek egyik leghangsúlyosabb eleme épp az otthonteremtési program bővítése kedvezményes vagy ingyenes telkek biztosításával a csokot igénybe vevőknek – mutatott rá Novák Katalin.

Emellett a kormánypártok polgármester-jelöltje úgy szeretné vonzóvá tenni Salgótarjánt a fiatalok számára és megállítani az elvándorlásukat, hogy közben az idősekről sem feledkezik meg – hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin arról is beszélt: a városban több mint 800 három év alatti gyermek él, miközben a bölcsődei férőhelyek száma ennek mindössze 10 százaléka. Eközben a környező településeken is igény lenne a legkisebbek elhelyezésére, mégsem történt az elmúlt időszakban ezen a téren számottevő előrelépés Salgótarjánban – fűzte hozzá.

Az otthonteremtés, az iskola- és életkezdés támogatása mellett tehát itt is bőven van teendő, amelyek megoldására Szabó Csaba konkrét programmal és elképzelésekkel rendelkezik – fogalmazott az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.