Ughy: Komoly károkat okozott a Borkai-botrány

Pestszentlőrincen nem a várakozásoknak megfelelően zárult a voksolás, a kormánypárti Ughy Attila nem folytathatta városvezetői tevékenységét.

2019. 10. 15. 6:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen kilenc fővárosi kerületben nyertek a kormánypártok az önkormányzati választásokon, azonban míg Rákosmentén a Fideszes Horváth Tamást választották meg a szavazók, addig a szomszédos Pestszentlőrincen nem a várakozásoknak megfelelően zárult a voksolás, a kormánypárti Ughy Attila nem folytathatta városvezetői tevékenységét.

– Volt egy évtizednyi felívelő korszaka a XVIII. kerületnek, és bízom benne, hogy akik utánam jönnek, nem fogják ezt lerombolni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Pestszentlőrinc leköszönő polgármestere. Szavai szerint mindegy volt a polgármester- és a képviselőjelöltek személye, ugyanis olyanok nyertek, akiknek térkép kellett ahhoz, hogy eltaláljanak egyik pontról a másikba a kerületben.

Ughy Attila
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– Vasárnap gyakorlatilag nem önkormányzati választás volt, ami részben a győri botránynak köszönhető, valamint annak, hogy nem reagált rá a Fidesz. Ha egy nagy rendszer elkényelmesedik és kevés kontrollmechanizmust épít be ilyen helyzetekre, akkor a most tapasztalt következményekkel kell számolnia. Ha egy családos kormánypárti polgármester, abban a városban, ahol az Audikat gyártják, kétes pózokban jelenik meg az Adrián készült videókon, ez témát ad az embereknek. Egy átlagos kocsmai beszélgetésben tízből nyolcan értik, hogy miről van szó, amikor szóba kerülnek Borkai Zsolt ügyei. Ez az eset, és annak nem megfelelő kezelése óriási kárt okozott olyan településeken, ahol egyébként öt-nyolc százalékos előnyben voltak a kormánypártok jelöltjei – fogalmazott Ughy Attila.

Horváth Tamás, akinek bizalmat szavaztak a XVII. kerületben, arról beszélt, nem sikerült jól az ellenzéki összefogás bemutatkozása, a személye ellen irányuló gyalázkodásra nem voltak vevők a helyiek.

Horváth Tamás
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Gy. Németh Erzsébet (DK) megszorítani sem tudott. Az eredményt a nemrég elhunyt korábbi polgármester, Riz Levente öröksége is befolyásolhatta, de én is mindent beleadtam abba a két hónapba, ami a rendelkezésemre állt. Rákosmentén az eredmények juttatták be a Fidesz–KDNP képviselőit kényelmes többséggel a testületbe – húzta alá Horváth Tamás, aki a közeljövő terveivel kapcsolatban egyebek mellett a zöldfelületek fejlesztését és a városrehabilitáció folytatását emelte ki.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.