A Liget-projektre figyel a múzeumi szakma

Magyar Nemzet
2019. 11. 12. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap kezdődött Budapesten az a nemzetközi múzeumépítési kongresszus (IMCC), amelyen több mint száz szakember vesz részt a világ húsz országából. – Tavaly Berlin adott otthont a találkozónak, ahol bemutatták a magyar Liget Budapest projektet is, és ahol egyhangú döntés született, hogy idén Budapest lesz a konferencia házigazdája – mondta el Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A rendezvényen David Green­baum, az IMCC vezetőtestületének elnöke hangsúlyozta: a Liget-projekt egyedülálló kulturális fejlesztés, ami hatalmas előrelépést és vonzerőt fog jelenteni Budapestnek a kulturális turizmus területén. Patrick Gallagher, az IMCC vezetőtestületének tagja úgy fogalmazott: ami jelenleg Budapesten történik múzeumfejlesztési szempontból, lenyűgözőbb, mint szinte bármi más, ami manapság Európában zajlik. A szakember szerint a kormány elkötelezettsége a nagyszámú új múzeum megépítése mellett fontos helyszínné teszi Budapestet Európa kulturális térképén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.