Cukorbetegen is lehet jól élni

Szilágyi Anna
2019. 11. 06. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi test a teremtés csodája, amíg egészséges, de mihelyst elromlik, ugyanannak a teremtésnek a végérvényes csődje – ezzel a felütéssel kezdődik Farkas Wellmann Endre Cukor.baj című könyve, amely tegnap jelent meg a könyvesboltokban. A mű szerzője II-es típusú cukorbetegségben szenved, és szövegét úgy ajánlja, mint kézikönyvet kezdő, haladó és leendő cukorbetegeknek.

Radó Gábor, a budapesti Szent István Kórház osztályvezető szemész főorvosa azt írja: az olvasó „utazása” az elzárkózástól – ez nem velem történt, és én amúgy sem lehetek beteg – az elfogadáson át a betegséggel való megbarátkozásig vezet. A szerző számos konkrét, de filozófiai kérdést is felvet, és ügyesen terelgeti az olvasót, hogy a válaszokat megtalálja. A végső következtetés: segítséget kaphatsz, de a legtöbbet magadnak kell megtenned, hogy együtt tudj élni a betegségeddel – fogalmaz Radó Gábor.

Farkas Wellmann Endre leírja saját betegségének történetét, ezzel párhuzamosan arra ösztönzi az olvasókat, hogy minél többet tegyenek saját egészségükért, hiszen van felelősségünk abban, hogy milyen életet élünk. A könyvet egyébként november 18-án 18 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban Zacher Gábor toxikológus mutatja be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.