Dömötör Csaba: Kiléptek a paraván mögül a múlt emberei

Megmozdult a közéleti panoptikum – így kommentálta Dömötör Csaba államtitkár a Magyarország élőben című műsorban, hogy megválasztották a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 06. 14:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megmozdult a közéleti panoptikum – így kommentálta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hogy megválasztották a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait, amelyekben több, 2010 előtti hivatalban lévő baloldali vezető politikus kapott helyet. A politikus szerint, miközben Karácsony Gergely a kampányban megújulást hirdetett, városvezetőként a múlt embereivel akarja irányítani Budapestet.

A kormánynak továbbra is az álláspontja, hogy a főváros ellenében a kormányzat fejlesztéseket, beruházásokat nem kíván eszközölni, hiszen nem is tudna. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint elképzelhetetlen egy nagyberuházás anélkül, hogy a főváros is partner legyen benne.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén gyakorlatilag leállították a Liget-projektet. A döntésre reagálva Dömötör Csaba elmondta: egy hosszútávú és a főváros érdekeit szolgáló beruházásról van szó, amely kapcsán az ellenzék csak azt tényt nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy a fejlesztés révén nagyobb zöldfelület jött volna létre a Városligetben. A kormánypárti politikus kiemelte, a kormány célja, hogy az előttünk álló időszak Budapesten az építkezésről szólna, de ez a döntés a zsigeri tagadás volt.

A kormány olyan fejlesztéseket tud támogatni, amelyeket a főváros is támogat, mert a beruházásokat nem lehet úgy véghez vinni, hogy a főváros ezeket akadályozza, a mai döntés az akadályozásról szólt – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely részt vesz a szerdai kormányülésen, Dömötör Csaba Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek elmondta, a fővároson múlik, hogy el kell-e állni a nagyberuházásoktól Budapesten, hiszen a projektek véghezviteléhez mindenképpen szükséges a politikai támogatás.

A parlamenti államtitkár felhívta rá a figyelmet, a Liget-projekten kívül számos közlekedési fejlesztésről van szó, de megemlítette a budai szuperkórház ügyét is, aminek felépítését – mint az a közelmúltban kiderült – nem támogatja László Imre, az újonnan megválasztott újbudai polgármester. Dömötör Csaba kiemelte, a kormányülésen arról is nyilatkoznia kell a főpolgármesternek, hogy hajlandó-e támogatni a közlekedési, valamint az egészségügyi beruházásokat is.

Arra a felvetésre, hogy a Budapesti Városházán és a fővárosi cégekben megjelentek a régi káderek, Dömötör Csaba úgy fogalmazott, Karácsony Gergely új emberekkel vette magát körbe, de a paraván mögött megmozdultak a múlt emberei.

Példaként említette Gy. Németh Erzsébetet, aki Demszky Gábor helyettese volt, nagyon nagy portfóliót kapott, illetve Tüttő Katát, aki a közbeszerzési bizottságot vezette abban az időszakban, amikor széthordták a metrópénzeket.

Karácsony Gergely azoknak adta a kasszakulcsot, akik idején a pénzeket egyszer itt már széthordták – tette hozzá.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.