Magyar cég reformálja meg Kína parkolását

November 30-án Yangzhongban indul el az EPS Global által kiépített okosparkolási rendszer éles üzeme, így a részben az Eximbank és a GB & Partners által támogatott magyar cég oldhatja meg a rohamléptekkel fejlődő Kína parkolási nehézségeit. Gyarmati Zoltánnal, a vállalat vezérigazgatójával közösen tekintettük meg a minden szempontból úttörőnek számító projektet, amely nemcsak az alkalmazott technológiai megoldásoknak köszönhetően különleges, hanem azért is, mert magyar cég még sosem vett részt törvényalkotásban Kínában.

Forrás: origo.hu2019. 11. 23. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EPS Global által üzemeltetett rendszer lényege, hogy az utcák elején elhelyezett LED-kijelzős táblák segítségével tudatni lehet az autósokkal, hogy az adott szakaszon éppen hány parkolóhely érhető el. Ehhez a vállalat érzékelőket helyezett el szerte a városban, amelyre ha egy autó ráhajt, az elküldi az információt a rendszer számára.

Azonban nem csak a táblák segítenek a tájékozódásban, hiszen a felhasználók egy mobilos applikáció segítségével is képesek követni, hogy éppen hol van üres hely, továbbá az applikáció navigációs funkciója a szabad parkolóhelyhez irányítja az autóvezetőket. A projekt első fázisa 2018-ban fejeződött be, amikor Yangzhong városában 2350 parkolóhelyet építettek ki, amelyből ezret fel is szereltek a vállalat által tervezett geomagnetikus szenzorral, emellett pedig 39 LED-kijelző is segíti az autósok tájékoztatását.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.