Nógrádi György: Migránsok voltak, vannak, lesznek

A bevándorlók számára továbbra is Németország az első számú célpont, ahol becslések szerint több mint félmillió olyan ember él, akinek semmilyen papírja nincs – mondta a biztonságpolitikai szakértő.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 05. 12:18
null
Forrás: Hír TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt a vendége, a műsor során többek közt a Németországban egyre erősödő bevándorlásellenes politikai erőkről volt szó.

Nem enyhül a migráció Európában, a bevándorlók számára továbbra is Németország az első számú célpont, ahol becslések szerint több mint félmillió olyan ember él, akinek semmilyen papírja nincs. A német kormány bevándorláspolitikája komoly sebeket ejtett a CDU népszerűségén. Merkel politikai közössége idén minden választáson csúfos kudarcot szenvedett, miközben mindenhol megerősödött a bevándorlásellenes AFD. A német konzervatív kormánypárt mélyrepülése a párton belül is felszínre hozta a feszültségeket, a Fókusz hírmagazin szerint lázadás formálódik az alig egy éve megválasztott CDU elnöke ellen.

Ez a politikai feszültség, ami van Németországban, Olaszországban, ami Franciaországban is van ez feszegeti az Unió egységét? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Véleményem szerint igen, tehát jelenleg ott tartunk, hogy a hogyan továbbra nincs válasz, ha megnézem a Macroni-politikát alapvető célja uniós pénzeket szerezni, magyarul ez német pénz, és ezzel a francia gazdaságot felfuttatni. 10 évvel ezelőtt a németek erre készek és képesek lettek volna, ma nem készek és nincsenek meg a megfelelő forrásaik – mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.