Sajtóklub: Van az a pénz…

Ötven milliárd forintért cserébe Karácsony Gergely támogatja az Atlétikai Világbajnokságot. A főpolgármester feltételeket szab a kormánynak. Ezúttal Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, és Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője voltak Bayer Zsolt vendégei.

Forrás: Hír TV2019. 11. 26. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón közölte, hogy milyen feltételek mellett támogatják mégis az Atlétikai Világbajnokság megrendezését, ezen keresztül a Csepelre tervezett atlétikai stadion felépítését. Feltétele, hogy a Tarlós Istvánnal kötött megállapodást be kell tartani, és egy ötven milliárd forintos egészségügyi alapot kell létrehozni a kerületeknek. A feltételekre reagálva Huth Gergely azt mondta, ez egy piti kis zsarolás.

„Most akkor vagy nem kell stadionokat építeni az adófizetők pénzén, amit eddig mondtak, és akkor az Atlétikai Világbajnokság az egy rossz dolog, vagy jó dolog, de akkor az, feltételek nélkül legyen jó dolog. (…) Ízlelgessük azt a pontot, hogy ötven milliárdot a kerületi szakrendelők támogatására kellene fordítani. Karácsony Gergely kerülete, Zugló volt az, ahol hajszálon múlott, hogy nem kellett a kerületi szakorvosi rendelőt bezárni, mert Karácsony el akart vonni negyed milliárd forintot és egész egyszerűen ellehetetlenült az ellátás. Az utolsó pillanatban táncoltak vissza. Ebből is látszik, hogy most egész Budapest Zuglóvá változik, hiszen eddig tudták működtetni a szakrendelőket az önkormányzatok, most ezek szerint már plusz ötven milliárdba kerül majd ugyanaz nekünk” – fogalmazott Huth Gergely.

Gajdics Ottó hozzátette:

„Én abban bízom, hogy egyre többször fordul majd elő, hogy Karácsony Gergelynek ki kell állnia és a saját választóit szembesíti azzal a sok nyilvánvaló ostobasággal, hazugsággal, össze-vissza ígérgetéssel, amit a kampány során megtett, és végre belátják a budapestiek is, hogy ezekre a tyúkólat sem lett volna szabad rábízni, nemhogy Budapestet. Tulajdonképpen látszik, ha a kormány kitalál valamit, és azt sikerül nekik némi zsarolással jó drágává tenni, vagy még drágábbá tenni, akkor az lesz. Egyébként meg más nem lesz, mert ők képtelenek bármit is kitalálni, képtelenek bármit is építeni, csak rombolni, pusztítani tudnak. Ezt elmondtuk hányszor, és felfoghatatlan, hogy annyi ember nem értette meg, aki rá szavazott. Most remélem, hogy rájönnek ők is.”

Bencsik András úgy véli, van az a pénz, amiért Karácsony Gergely és a többiek minden állításukat gond nélkül visszavonják.

Elmondta, hogy nem lesz stadionépítés, amíg nem lesz minden kerületben CT. Kiderült, hogy Budapesten negyven CT van, vagyis ha minden kerületben egy szükséges, akkor el kell vinni nagyon sokat Budapestről, mert túl sok volt – emelte ki Bencsik András.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.