Dömötör Csaba: Ne várják el a kormánytól, hogy becsukja szemét

A képviselők jogállásáról szóló törvényre azért van szükség, hogy ne lehessen trükközni – mondta az államtitkár a Hír TV-ben.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 10. 11:06
null
Forrás: Hír TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők jogállásáról szóló törvényről a miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Hír TV-ben elmondta, hogy erre azért van szükség, hogy ne lehessen trükközni, ne lehessen megcsinálni, hogy bizonyos képviselő jelöltek megmérettetik magukat egy bizonyos párt színeiben, majd utána innen-onnan képviselőket halászva alakítanak egy frakciót.

Az ezzel a probléma, hogy nem tükrözi a választói akaratot, mert hogyha azt néznénk meg, van-e kellő támogatottságuk ahhoz, hogy mondjuk a parlamentbe bekerüljenek vagy éppen frakciót alakítsanak, akkor sok esetben az a baj, hogy nincsen – mondta a Magyarország élőben című műsorban Dömötör Csaba.

A politikus példaként hozta fel a Párbeszéd frakcióját, akik innen-onnan igazoltak képviselőket, hogy meglegyen a frakciójuk és ez nem tükrözi a választói akaratot.

Dömötör Csaba az új kulturális törvénytervezetről is beszélt. Ezzel kapcsolatban elmondta, megmosolyogtató néhány megszólalás, másrészt pedig megfontolandó.

Egy biztos, ha azt nézem, hogy a magyar kormány számára mennyire fontos a kultúra, semmi más nem bizonyítja jobban, mintsem, hogy 2010 környékén nagyjából 172 milliárdot szántak a kulturális területre, most ez több, mint 500 milliárd forint – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta, nem arról van szó, hogy az alkotói munkába bárki bele szeretne szólni. Hangsúlyozta, ha ilyen mértékű támogatásokról van szó, akkor jogos elvárás az, hogy például a gazdálkodásra rálátása legyen annak, aki a pénzt adja, és ha nagyon súlyos jogsértések gyanúja merül fel, akkor legyen lehetőség arra, hogy legyen egy vizsgálat, mivel a Katona József Színház esetében az történt, hogy egy évig eltusolták a problémát.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.