Lőrinczi Zoltán: Erőt kell meríteni a múltból

Száz éve, hogy a nemzet testének egyes darabjai más országokhoz kerültek, eljött a szintézis ideje – mondta a nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Forrás: MTI2019. 12. 09. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarságnak erőt kell merítenie múltjából – erről beszélt Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Magyarország elmúlt száz évéről szóló konferencián, Budapesten, hétfőn.

Nem cél a múlt felhánytorgatása, de meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt száz esztendőben mi volt az, amiből a magyarság erőt meríthet, hogy még sok száz év múlva is itt élhessünk – mondta a politikus.

Száz éve, hogy a nemzet testének egyes darabjai más országokhoz kerültek, eljött a szintézis ideje. Meg kell vizsgálni, mi történt lelki, morális, kulturális vonatkozásban – mondta Lőrinczi Zoltán.

Az Emmi Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkársága által szervezett „100 év magány – vége? Magyarország az elmúlt évszázadban” című konferencián a külföldi diplomáciai kar tagjai hallgathatnak előadásokat többek között a társadalmi átrendeződésekről, államépítésről, Kárpát-medencei magyar nemzeti összetartozás gondolatának alakulásáról és politikai események okozta transzgenerációs sérülésekről történészektől, íróktól, pszichiáterektől a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.