Továbbra is Szita Károly vezeti a Megyei Jogú Városok Szövetségét

A Kaposvári Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a szövetség hétfőn Budapesten ülésezett, és a tagok egyhangúlag döntöttek az újjáalakuló elnökségről.

Forrás: MTI2019. 12. 10. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét választották a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökévé – közölte a kaposvári Polgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a szövetség hétfőn Budapesten ülésezett. A tagok egyhangúlag döntöttek az újjáalakuló elnökségről, társelnöknek Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét választották, Kósa Lajos a jövőben is tiszteletbeli elnöke lesz a szövetségnek.

A szervezet tagjai Szita Károly kezdeményezését támogatva arról is döntöttek, hogy megerősítik a klímavédelem iránti elkötelezettségüket – tudatta a Kaposvári Polgármesteri Hivatal.

Visszaidézték Szita Károly néhány nappal korábbi közleményét, amelyben a polgármester azt írta: a hazai nagyvárosok az elmúlt években élharcosai voltak a klímavédelemnek, és ez a jövőben sem lehet másként.

– Ezt úgy tudjuk elérni, hogy környezettudatos fejlesztéseket hajtunk végre, és az erőforrásokkal megfontoltan gazdálkodó városokat alakítunk ki. Ennek érdekében a városüzemeltetés terén készek vagyunk a klímavédelmet is szolgáló innovatív megoldásokat bevezetni – fogalmazott az elnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.