Fiatal lányt erőszakolt meg a szomáliai

Egy harmincéves szomáliai férfi kedden hajnalban megerőszakolt Budapesten egy 25 éves nőt. A vizsgálóbíró holnap dönt az elkövető letartóztatásáról.

Szemán
2020. 01. 23. 6:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazánkba menekültként érkezett, majd itt oltalmazottstátust kapó szomáliai férfi január 21-én hajnalban egy belvárosi szórakozóhelyen ismerkedett meg későbbi áldozatával, aki egyetemista barátnőjével a sikeres vizsgát ünnepelte. Az afrikai férfi a Kéthly Anna téri parkba csalta a 25 éves lányt, arra hivatkozva, hogy ott füvezni akar, amit meg is tett. Ezután szexuális aktust kezdeményezett, ám a nő visszautasította, ezért a földre rántotta, többször megütötte, majd megerőszakolta.

A nőnek egy arra járó amerikai állampolgár próbált segíteni, akivel a támadó összeverekedett, majd felkapta a nő földre ejtett mobiltelefonját, és elmenekült a helyszínről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadót még aznap délután a Teleki Pál téren elfogta, és szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette. A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványozta a támadó letartóztatását. Az Origo úgy tudja, hogy a hatóságok azt is vizsgálják, hogyan jött a férfi Magyarországra, mert korábban Norvégiában hamis adatokkal próbált menekültstátuszt szerezni.

A rendőrök a támadót még aznap délután elfogták
Fotó: police.hu

Tavaly novemberben a Fővárosi Törvényszéken kezdődött meg annak a 18 éves afgán menekültnek a tárgyalása, aki a vád szerint 2018 szeptemberében megerőszakolt egy magyar nőt Budapest belvárosában, egy gyorsétterem mosdójában. A szökésben lévő férfit 2018. szeptember 10-én Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton fogták el. A történtekről annyit lehet tudni, hogy Ahmed S. négy napja dolgozott az egyik V. kerületi török gyorsétteremben, amikor 2018. szeptember 9-én, hajnali 2 és 3 óra között beengedett a személyzeti mosdóba egy fiatal magyar lányt. A videófelvételeken jól látszik, hogy miután beengedte, a férfi bezárta belülről az ajtót. Az étterem egyik dolgozója hallotta a hangokat, a nő segélykiáltásait, és hallgatózni kezdett. A biztonsági kamerák felvételei szerint pontosan 27 perc múlva a férfi lépett ki elsőként a mosdóból, utána a még mindig öltözködő, megfélemlítettnek és zavartnak tűnő nő.

A tárgyaláson kiderült, S. a nemi erőszakot megelőzően többször is a nemi szervét mutogatta a budapesti utcákon: először június 1-jén a VII. kerületi Dohány utcában, majd június 20-án az ugyancsak erzsébetvárosi Király utca és a Lövölde tér között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.