Laboreszközök a betegek biztonságáért

Magyar Nemzet
2020. 01. 23. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet két új laboratóriumi eszköze nagyban növeli majd a gyógyszerbiztonságot, ezzel együtt a betegbiztonságot – jelentette be tegnap az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó elmondta, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az egészségügyi ágazat egyik fontos hatósági és piac­felügyeleti háttérintézménye, amely ezres nagyságrendben végez laboratóriumi vizsgálatokat gyógyszereken, különböző, köztük illegális készítmények összetevőit vizsgálja. Mint mondta, a gyógyszerészeti intézet szorosan együttműködik a társhatóságokkal, így a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal. Az államtitkár jelezte, a két labordiagnosztikai eszközt az intézet saját forrásból vásárolta meg.

Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója elmondta, a 90 millió forintos fejlesztés révén beszerzett két tömegspektrométerrel megszűnik az ismeretlen szennyező fogalma, hiszen a gépek meghatározzák a mintában lévő összes anyag szerkezetét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.