Most akkor mégsem mindenkié Budapest?

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester, miután megszüntette az elődje, Tarlós István által bevezetett, rendszeres sajtótájékoztatót, most azon akadt ki, hogy a kormány nem kért még névhasználati engedélyt az újraindítandó Budapestinfó kapcsán. A fővárost érintő állami fejlesztésekről Gulyás Gergely, Schneller Domonkos és Pokorni Zoltán számolhat be a jövőben a sajtónak.

2020. 01. 17. 10:18
null
A kommunikáció nem tartozik az ellenzéki politikus erősségei közé Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Budapest név használatához persze engedélyt kell kérniük tőlem a hatályos szabályok szerint, ha elküldik a kérelmet, érdemben megfontolom majd – reagált Karácsony Gergely arra, hogy a Miniszterelnökség a jövőben rendszeresen tart Budapestinfókat, amelyen az új, karakteres Budapest kormányzati program részleteit ismertetik. Az ellenzéki főpolgármester hozzátette, hogy ha lesz, ahogy fogalmazott: „Főszóki (fővárosról szóló kormányinfó)”, a főváros majd előre elküldi a kérdéseit, amire várják a kormány reagálását. Karácsony Gergely főpolgármester névhasználattal kapcsolatos megjegyzése azért is pikáns, mivel az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjeként még azzal kampányolt, hogy „Budapest mindenkié!”, sőt most is ez a szlogen szerepel a Párbeszéd társelnökének elsődleges kommunikációs csatornájaként használt Facebook-oldalának nyitóképén is.

Az új Budapestinfó kapcsán Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, a régi-új fórumot a kormány és a kormánypártok fővárossal foglalkozó politikusai tartják majd. Példaként Fürjes Balázs Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, Schneller Domonkos helyettes államtitkárt és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármestert említette. A kormánypárti politikus megjegyezte: Budapesten októberben társbérletet hoztak létre a választók, így önálló kormányzati Budapest-politikára van szükség, hiszen eddig a kormány és a főváros vezetésének közös Budapest-politikáját Tarlós István képviselte.

A kommunikáció nem tartozik az ellenzéki politikus erősségei közé
Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Nemzet korábban megírta, a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy lesz-e a jövőben Budapestinfó. Sajtóirodája szerint az új főpolgármester minden fontos kérdésben sajtótájékoztatót tart, ahol feltehetik a kérdéseiket az újságírók, ezen kívül pedig a közösségi oldalán számol be az aktuális kérdésekről a városháza vezetője.

Emlékeztetőül: Tarlós István főpolgármester még 2015-ben indította el a főváros aktuális ügyeiről szóló heti, kétheti rendszerességgel megtartott sajtótájékoztató-sorozatot. Az akár többórás hosszúságú, az interneten is közvetített fórumokon előzetes regisztráció nélkül, szemtől szembe, szabadon kérdezhették a kormánypárti városvezetőt a média képviselői, sőt civil szervezetek és ellenzéki politikusok is megjelentek időről időre a Főpolgármesteri Hivatal sajtószobájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.