Szakértő: Sok mindenkinek sok mindenkitől kellene bocsánatot kérnie a gyöngyöspatai ügyben

A Magyarország élőben című műsor vendége Forgács István romaügyi szakértő volt, aki szerint az elmúlt másfél évtized után Gyöngyöspata megítélése nagyon sokat kopott.

Forrás: Hír TV2020. 01. 16. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Itt szerintem nagyon sok mindenkinek kellene nagyon sok mindenkitől bocsánatot kérnie, ha az egész történetet, másfél évtizedet nézünk itt egyben. Én azt gondolom, hogy mindenféleképpen bocsánatot kell kérni – nyilván a megfelelő személyeknek – egyrészt azoktól a gyerekektől, akik egyébként a bírósági ítélet alapján valóban szegregálva voltak. Azután bocsánatot kellene kérni a településen mindazoktól, akik mondjuk másfél évtizede nyögik annak a terhét, hogy Gyöngyöspata gyakorlatilag mostanra egy bélyeg lett. A település pozitív megítélése nagyon sokat kopott és bocsánatot kellene kérni mondjuk azoktól a pedagógusoktól is, akik egyébként lehet, hogy évtizedeken keresztül sok mindent megpróbáltak azért, hogy ezen a településen az életutak valamilyen irányba tartsanak, gyerekekből olyan emberek legyenek, akik el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, tudnak kezdeni valamit a saját életükkel. Tehát itt nagyon sok reláció függ össze egymással.”

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.