A magyarok döntő többsége támogatja a Liget-projektet

2016-ban a fővárosiak kétharmada, tavaly decemberben már több mint hetven százaléka támogatta a Városliget átfogó és komplex megújítását – emlékeztetett tegnap Baán László, a projekt miniszteri biztosa, amikor bemutatta azt az országos felmérést, amely szerint Magyarország lakosságának nyolcvan százaléka támogatja a Liget-projekt teljes körű megvalósítását.

2020. 02. 15. 11:20
null
Az egykori Közlekedési Múzeum helyére Forrás: Fotó: Városliget Zrt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baán László megfogalmazta másként is a közvélemény-kutatás eredményét: a megkérdezettek négyötöde egyetért azzal, hogy a Városligetben épüljenek fel a Karácsony Gergely főpolgármester által ellenzett épületek is, vagyis a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház, valamint az Új Nemzeti Galéria. Utóbbi a Városliget megújításának központi jelentőségű, a projekt nemzetközi fogadtatása szempontjából legfontosabb épülete.

A válaszadók túlnyomó többsége úgy vélte, az átfogó fejlesztés teljes programjának végrehajtása jelentősen javítaná hazánk hírnevét, a projekt befejezésének megakadályozásával pedig nemcsak Budapest, hanem az egész ország veszítene.

– A megkérdezettek azt is szeretnék, ha növekedne a liget zöldterületeinek nagysága, s ez szintén összhangban áll a tervekkel – jegyezte meg Baán László.

A miniszteri biztos felidézte: a jelenlegi felmérés a harmadik olyan közvélemény-kutatás, amely szerint – a konkrét tervek ismeretében – a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget-projekt megvalósulását. 2016-ban az Ipsos, az elmúlt év végén pedig az Inspira Research kérdezte meg a budapestie­ket a fejlesztésekről. A korábbi felmérés szerint a fővárosiak kétharmada támogatta a Városliget átfogó megújítását, tavaly decemberben pedig már több mint hetven százalék volt ez a szám.

Az egykori Közlekedési Múzeum helyére Forrás:
Fotó: Városliget Zrt

Baán László arról is beszámolt, hogy a mostani felmérés eredménye azt mutatja: a válaszadók hetvenöt százaléka szerint a Liget Budapest projekt nem csupán fővárosi, hanem sokkal inkább országos ügy. Megerősíti ezt, hogy országszerte már csaknem ötvenezren írták alá azt a Nagykanizsáról indult petíciót, amely arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent a Liget Budapest projekt megmentéséért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.