Lejer Zoltánhoz kerül a jobbikos kassza kulcsa

Magyar Nemzet
2020. 02. 06. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik Bács-Kiskun megyei regionális igazgatója, Lejer Zoltán lett a Jobbik újdonsült pártigazgatója, ő váltja a posztot 16 évig ellátó Szabó Gábort. A párt egyik legfontosabb háttéremberének számító, nagy befolyással bíró Szabó az év elején mondott le a posztról, feltehetően azért, mert nem élvezte Jakab Péter, a későbbi új pártelnök támogatását. Az országos elnökség két helyettest is kinevezett. Lejer javaslatára Tokody Marcell és Faragó Tamás látja el ezt a feladatot. Lejer Zoltán amellett, hogy Bács-Kiskun megyei regionális igazgató, a tavaly őszi önkormányzati választáson ő volt Kecskeméten a polgármesterjelölt. A Szövetség a Hí­rös Városért Egyesület mögé a Jobbik mellett felsorakozott a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, Lejer így az ellenzék közös jelöltjeként indult Kecskeméten.

Faragó Tamás korábban Vona Gábor kampányfőnöke volt, még ha csak rövid ideig is. Kinevezését ugyanis Gyöngyösön, a volt pártelnök választókörzetében nem fogadta kitörő lelkesedés. 2010-ben a gyöngyösi szervezetben tömeges kilépés indult. Czeglédi Ágnes, a gyöngyösi szervezet alapító alelnöke azt kifogásolta, hogy Faragó több kaszinót is működtet, a pénznyerő gépekkel üzletelés pedig szerinte olyan alvilági tevékenység, amely ellen a Jobbik programja alapján is küzdenie kellene. A háborgást követően Faragót végül hivatalosan elmozdították ugyan, de később is számos eseményen ott volt Vona mellett. Akkoriban egy hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyen Sneider Tamás próbálja meggyőzni Faragó személyéről Czeglédi Ágnest. A felvételen Sneider többek között arról beszél, hogy a témában „szájzár” van érvényben. Mikor Czeglédi ismételten utalt Faragó Tamás nem túl szerencsés foglalkozására, Sneider úgy válaszolt: „A maffiózókkal is jóban kell lenni.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.