Mezőtúron is bántalmaztak egy pedagógust

Nagykáta után ezúttal Mezőtúron verte egy diák papírral a tanár fejét, egy másik tanuló pedig többször az arca felé ütött, a többiek pedig hangosan nevettek.

Forrás: hirado.hu2020. 02. 05. 7:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb tanárbántalmazásról készült felvétel került fel az internetre, néhány napon belül ez már a második. Nagykáta után ezúttal Mezőtúron verte egy diák papírral a tanár fejét, egy másik tanuló pedig többször az arca felé ütött, a többiek pedig hangosan nevettek.

A kormánypártok szerint zéró toleranciát kell alkalmazni, ahol kérik, iskolarendészetet is felállíthatnak – közölte az M1 Híradója.

Papírral verte tanára fejét egy diák, de társa még ennél is tovább ment, kézfejével többször a pedagógus arca felé ütött, majd egy olyan testmozdulatot tett, mintha fel akarná lökni.

Újabb tanárbántalmazásról került fel videó a világhálóra. Ezúttal egy mezőtúri iskolában vették fel a diákok mobiltelefonjukkal, ahogy társaik majdnem megütik, tépik a ruháját és végül papírral csapkodják tanárnőjüket.

Azt is hallani, ahogy a bántalmazás közben hangosan nevettek a diákok. De nem ez az első ilyen eset az utóbbi időben, tavaly ősszel bejárta a közösségi médiát az a videó is, amelyen az látszik, ahogy egy budapesti iskolában támadnak a diákok a tanárukra. A fiatalok először csak sértegették az oktatót, majd egyikük meg is lökte.

Legutóbb pedig Nagykátán szidalmazta, veréssel fenyegette, majd leköpte tanárát egy tanuló, társai eközben szurkoltak neki.

Gáspár Gusztáv, a nagykátai roma önkormányzat elnöke hétfőn az M1 Híradónak azt mondta: a Pest megyei városban a tanárbántalmazás nem maradhat következmények nélkül.

Az agresszív diákok körében ma már divat, hogy egy gyerek kezet emeljen a tanárára – fogalmazott a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában Horváth László.

A gyöngyöspataihoz hasonló helyzetek kezeléséért felelős miniszterelnöki megbízott szerint ez aláássa a pedagógusok tekintélyét, és rossz példával szolgálhat a többi gyerek számára. Mint mondta: a gyöngyöspatai szétválasztás is a súlyos magatartási problémák következménye volt.

A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: az iskolai házirend minden diákra vonatkozik. Ha kell, akkor kamerákat kell felszerelni az iskolákban, vagy ahol ezt kérik, ott iskolarendészetet kell felállítani.

A teljes cikk ITT olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.