Operatív törzs koordinálja a fertőzés elleni védekezést

Munkatársunktól
2020. 02. 01. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztériumban tegnap tartotta első ülését a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs, melynek vezetője Pintér Sándor belügyminiszter (képünkön) és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – közölte a Belügyminisztérium. A további tagok: az országos tiszti főorvos; a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója; az országos rendőrfőkapitány; az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, továbbá a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat főigazgatói.

Pintér Sándor
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az operatív törzs feladata a külföldön terjedő járvány folyamatos elemzése és értékelése, a fertőzés esetleges magyarországi megjelenésének kiszűrése és lokalizálása, Magyarország polgárainak védelme érdekében az indokolt egészségügyi és járványügyi intézkedések hatékony megszervezése, valamint mindezek érdekében az állami szervek tevékenységének összehangolása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyancsak tegnap azt közölte: Magyarország meghozott minden szükséges járványügyi megelőző intézkedést a koronavírusos fertőzésekkel kapcsolatban, és felkészült az esetleges betegek ellátására. Az egészségügyi intézmények fenntartói és a háziorvosi alapellátást képviselő szakmai szervezetek is egyhangúlag jelezték, hogy felkészültek és együttműködnek az eljárásrend betartásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.