Vágó István Gyurcsánynak bizonyít

Mint borsó meg a héja...

2020. 02. 26. 8:48
null
Forrás: YouTube/Azonnali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Azonnali játékra hívta az egykori kvizprofesszort, Vágó Istvánt. A néhai Legyen Ön is milliomos mintájára kérdéseket tettek fel a DK-s politikusnak. Az egyik kérdés azonban érzékenyen érintette az egykor híres műsorvezetőt.

A kérdés-felelek így szólt:

„Önnek melyik elcsatolt nemzetrész fáj a legjobban?

– Azért nagyon cseles a kérdés, mert nemzetrésznek mondja. Ezek amiket felsorolt földrajzi régiók (...)” – válaszolta meggyőződésből az egykor szebb napokat látott televíziós személyiségből a Gyurcsány-párt politikusává silányult Vágó, nyilván piros pontot szerezve ezzel magának a főnökénél.

De nem is vártunk mást. Neki és a hozzá hasonlóan gondolkodóknak Magyarország csak egy földrajzi helymeghatározás, ahol éppenséggel élnek, az elcsatolt nemzetrészek pedig csupán földrajzi régiók, amik majd egy szivárványos Európába olvadnak bele, Trianon pedig természetesen csak egy rövidke alfejezet lesz egy kis, elfeledett népcsoport történelmében.

Rossz hírem van Vágó úr, nagyon sokan vagyunk, akiknek Magyarország a hazánk és a trinanoni békediktátummal elcsatolt földrajzi régiók (sic!) bizony elcsatolt nemzetrészek.

Tisztelettel ajánlom figyelmébe Vörösmarty Szózatának egy gyönyörű részletét:

„Hazádnak rendületlenűl

Légy híve, oh magyar;

Bölcsőd az s majdan sírod is,

Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivűl

Nincsen számodra hely;

Áldjon vagy verjen sors keze;

Itt élned, halnod kell.”

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.