Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Az Egészségügyi Világszervezet világjárványnak minősítette a koronavírust

Forrás: MTI2020. 03. 11. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WHO éjjel-nappal értékeli a járványt és mély aggodalommal tölti el minket a vírus súlyosságának és terjedésének riasztó szintje, akárcsak a tétlenség riasztó szintje. Ezért úgy értékeltük, hogy pandémiaként jellemezhető a Covid-19 fertőzés„ – közölte sajtótájékoztatóján Tedrosz Adamon Gebrejeszusz.

Mint mondta, a Kínán kívüli fertőzések száma tizenháromszorosára emelkedett az utóbbi két hétben a járvány sújtotta országok száma pedig a háromszorosára. A WHO főigazgatója rámutatott, hogy ”mindannyian ugyanabban a csónakban ülünk, és higgadtan a megfelelő dolgot kell tennünk„. Hozzátette: nem tudja kellőképpen hangsúlyozni, hogy minden ország megváltoztathatja a járvány terjedésének menetét, ha észleli, kezeli, elkülöníti a fertőzötteket és végigköveti a fertőzések útját, mozgósítva egészségügyi személyzetét.

Kiemelte: határozott egészségügyi intézkedésekkel még mindig lehetséges csökkenteni az új fertőzések számát. Hangsúlyozta azt is, hogy az elkülönítésnek kell lennie a fő pillérnek a vírus terjedésének megakadályozása végett.

Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 118 ezret, a halálos áldozatok száma 4291. A járvány 114 országot ért el.

Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti programjának ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg Irán és Olaszország a legsúlyosabban érintett a járvány által sújtott országok közül, de más államok is nagyon hamar ugyanebbe a helyzetbe kerülhetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.