időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Fidesz: Az Országgyűlés adjon felhatalmazást a kormánynak a veszélyhelyzet meghosszabbítására

Forrás: MTI, Facebook.com/KocsisMate
2020.03.19. 16:40

A Fidesz-frakció arra kéri az Országgyűlést, hogy mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítására.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A miniszter elmondta, a kormány csak tizenöt napra rendelheti el a veszélyhelyzetet, ezt követően a parlamentnek kell azt meghosszabbítania, ezért kulcsfontosságúnak nevezte a veszélyhelyzet Országgyűlés általi meghosszabbítását.

Kocsis Máté azt írta: a Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány koronavírus-járvány kezelésével összefüggő javaslatait, és készen áll arra, hogy a parlament jövő heti ülésén megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A frakció erre kéri a többi parlamenti pártot is – tette hozzá.

A frakcióvezető kiemelte: a jelenlegi súlyos helyzetben elengedhetetlen, hogy a kormány gyorsan cselekedhessen, és mérsékelni tudja a veszteségeket mind az emberéletekben, mind más területeken.

Kocsis Máté a Facebookon is felszólította a parlamenti pártokat a törvény megszavazására: Megkérem minden parlamenti párt képviselőit, hogy a Fidesz-frakcióhoz hasonlóan szavazzák meg jövő héten a koronavírus-törvényt, hogy Magyarország hatékonyan védekezhessen a járvány ellen! Most összefogásra van szükség!

Koronavírus itthon

Vakcinákkal hálálta volna meg Banglades a magyar orvosok munkáját

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.