Füllentésen kaptuk a Jobbik vezérét

Vallomás Jakab Pétertől?

Nagy Árpád
2020. 03. 29. 16:44
JAKAB Pter
Budapest, 2019. október 23. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje beszédet mond a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a VIII. kerületi Corvin közben 2019. október 23-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyára mindenki értesült már arról, hogy Jakab Péter automata telefonos hívásokkal a bizonyítványát magyarázza. Idézzünk egy részletet:

„Azt javasoltam Orbán Viktornak, fogadjon el 3 hónap rendkívüli felhatalmazást, hogy gyors döntéseket tudjon hozni az ön védelmében. Miniszterelnök úr sajnos ezt nem fogadta el, helyette azt kérte, addig kormányozhasson egyedül, ameddig csak akar.”

Így Jakab.

Az első mondatban Jakabból bizonyára a virológus szól, hisz nyilván azért mondott, javasolt, 3 hónapot, mert ő tudja, 3 hónapig tart majd a járvány. Csendesen jegyezzük meg, Jakab alkimista virológuson kívül ezt még senkin nem merte kijelenteni...

Van az az infomációhiányos állapot, amikor még elég bátor az ember, de már összevissza beszél. Ezt – némi szánalommal – akár el is nézhetjük Jakab Péternek.

De elemezzük a második mondatba rejtett „igazságokat”.

Azt füllenti egyrészt a Jobbikban éppen elnökként regnáló politikus, hogy nem a kormány, hanem Orbán Viktor kormányoz egyedül. A nagyobb parasztvakítás viszont, hogy addig kormányozhat, ameddig csak akar. Ez az állítás több sebből is vérzik, mert a tervezet is már arról szól, hogy csak a veszélyhelyzet végéig érvényes, ráadásul a parlament bármikor dönthet másként, hatályba lépése után bármikor visszavonhatja.

Nem biztos, hogy erre gondolt Jakab, a politikus, valószínűbb, hogy csak elszólta magát. Azzal nyilván ő is tisztában lehet, hogy ha az ellenzék jeles képviselői ilyenek, mint ő, vagy Ferenc barátja, akkor valóban fennáll a lehetőség, hogy a választók belátható időn belül fontolóra sem veszik, hogy ők a kormányzás közelébe kerüljenek.

És Orbán Viktor tényleg addig lehet miniszterelnök, amíg a választók akarják...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.