időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

A csepelieket nem kérdezték meg a hajléktalanszállóról

Forrás: MTI
2020.04.29. 12:16
A csepelieket nem kérdezték meg a hajléktalanszállóról

Karácsony Gergely főpolgármester állítsa le az egykori csepeli szakiskola hajléktalanszállóvá alakításának előkészítését és kezdjen érdemi párbeszédet a XXI. kerület vezetésével, valamint a városrész önkormányzati képviselőivel! – sürgette Németh Szilárd, a városrész fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

A politikus arra szólította fel a főpolgármestert, állíttassa le az épület műszaki átalakítására tett lépéseket.

Az ügy előzménye, hogy Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) hétfőn nyílt levelet tett közzé, melyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy – értesülése szerint – a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén.

Németh Szilárd közölte, kedden a főváros egy levélben elismerte, hogy valóban erre készül a Táncsics Mihály utca 82-84. száma alatti, egykori iskolaépületben.

Elmondta, Karácsony Gergely egyik helyettesétől kapott válaszlevelet Borbély Lénárd polgármester; ebből egyértelműen kiderül, hogy a csepeliek megkérdezése nélkül, érdekeik és akaratuk ellenére akarnak ott egy hajléktalanszállót létesíteni.

Közölte, a szállóra a gazdagabb belvárosi kerületekből több száz hajléktalant szándékoznak kitelepíteni Csepelre. Elmondta, a levélből kiderül az is, hogy Soros György embereivel dolgoztatták ki a folyamatot, aminek részeként Csepelre kell majd költöznie több száz hajléktalannak. Szerinte az intézmény működését is egy Soros György által fenntartott szervezetnek akarják átadni.

Közölte, a levélből kiderül továbbá, a főváros vizsgálja azt is, hogy az épület alkalmas lehet-e járványügyi válságkezelés céljából történő használatba vonásra. Erre utalva, a csepeliek véleményét tolmácsolva azt mondta: a Pesti úti idősek otthonában történtek után a főváros inkább ott védekezzen, ahol arra szükség van.

Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű fiataloknak szakmát adó Mérei Ferenc Szakiskola épületét 2007-ben éppen a főváros záratta be.

Közölte, várja azt is, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek mi a véleménye a csepeli hajléktalanszálló megnyitása és több száz hajléktalan odaköltöztetéséről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.