időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Kiss László söprögethetne a maga portája előtt

Orsolya Nagy
2020.04.11. 17:34

Egyeztetés nélküli feladatokról és forráselvonásokról beszélt Óbuda polgármestere a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján szombat délelőtt. Kiss László felszólította a kormányt, hogy fizessék ki azokat a költségeket, amit az önkormányzatok a koronavírus-járvány elleni védekezésre fordítanak, a feladatokat pedig ne tolja rá az önkormányzatokra. Példát is említett: a kijárási korlátozások szigorításának betartatása a rendőrség feladata – mondta Kiss László.

– Az elmúlt hét csak egyeztetés nélküli feladatokat és forráselvonásokat hozta az önkormányzatok számára – összegzett a szocialistából nemrég DK-ssá avanzsált politikus, aki szerint a kormány ki szeretné húzni magát a járvány elleni védekezésből és csökkentik a forrásokat.

– Azoktól veszik el a bevételeket, akik megszervezték az idősek ellátását, akik maszkokat, fertőtlenítőszereket és kesztyűket biztosítottak az egészségügyi dolgozóknak – mondta Óbuda polgármestere, aki azzal a felszólítással zárta sajtótájékoztatóját, hogy a kormány tekintsen partnerként az önkormányzatokra.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője ízléstelennek tartja, hogy amikor egy közép-európai keresztény ország a Húsvétot ünnepelné, a DK gőzerővel folytatja ócska kampányát.

– Egy olyan helyzetben amikor az emberek sorra vesztik el a munkájukat, amikor egy gazdasági válságot kell megoldania az egész világnak, pont az a Kiss László tartja a DK sajtótájékoztatóját, aki a saját kerületében a legrászorultabbaknak megemeli még a lakbért is! Ez mindent elárul a DK hozzáállásáról – reagált Láng Zsolt a délelőtti sajtótájékoztatóra. A budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője kitért arra is, hogy a magyar kormány 380 milliárd forintnál tart a pandémia kezelésében.

– Nevetségesnek tartom, hogy Kiss azt rója fel a kormánynak, hogy az önkormányzatok költségvetésének 1-2 százalékával hozzá kell járulnia ezekhez a költségekhez, vagy a saját közigazgatási területükön mérlegelhetik, és ha szükségesnek látják a járvány megfékezése érdekében lezárhatják a népszerű kirándulóhelyeket. Nem gondolom, hogy komolyan lehet venni a Gyurcsány-pártot, az elmúlt napokba is csak önös hatalmi érdekeiket és a vezetői képességeik hiányát bizonyítják. Az elkeserítő, hogy velük nem lehet egységben és nemzetben gondolkodni még egy világjárvány idején, vagy Húsvét ünnepén sem – zárta gondolatait Láng Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.